Barázdazárás

A barázdazárás megakadályozza a szuvasodást, biztosítva a ragyogó és egészséges mosolyt. Tegyen egy lépést a jövőbeni fogproblémák ellen még ma!

Proffeszionális Barázdazárás

Mikor van rá szükség?

Felnőttek esetében akkor van szükség barázdazárásra, ha mély barázdáik vannak, amelyek nehezen tisztíthatók és hajlamosak a szuvasodásra. Ez a kezelés segít megelőzni a fogszuvasodást és megőrizni a fogak egészségét.

Barázdazárás menete

Az eljárás gyors, fájdalommentes.A barázdazárás során először alaposan megtisztítják a fogak felszínét, majd egy speciális anyagot visznek fel a mély barázdákba. Ez az anyag megkeményedik és lezárja a barázdákat, így megelőzi a szuvasodást. 

Fájdalommentes

Mivel nincs szükség érzéstelenítésre, a páciensek számára az eljárás teljesen kényelmes és fájdalommentes.A barázdazárás gyors és egyszerű, mindössze néhány percet vesz igénybe, és azonnali védelmet nyújt a szuvasodás ellen.

Jelentkezzen állapotfelmérésre!

Ossza meg fogazatával kapcsolatos elképzeléseit munkatársainkkal, akik a víziójához a legmegfelelőbb fogorvost ajánlják csapatunkból az állapotfelméréshez. Ezt követően a szakterületen a legképzettebb fogorvosunk végzi el a szükséges kezelést.

Rendelőnk

8900 Zalaegerszeg Csendes utca 34

Nyitvatartás

H - P: 9:00 - 16:00
Szo - V: Zárva

Rólunk mondták

Zalaegerszeg facebook

Nagyon jó szakemberek, kellemes légkör! Csak ajánlani tudom! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Még az nap tudtak fogadni, ami számomra nagyon fontos volt. Kedvesek az asszisztensek, a fogorovos precízen oda figyel a páciensére. Ajánlom mindenkinek! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Nagyon profi csapat!Mindenkinek ajánlom!

Zalaegerszeg facebook

A legkedvesebb és legprofibb szakemberek, akikkel eddig találkoztam! 🥰 Általában fogorvoshoz nem szívesen megy az ember, de hozzájuk mindig nyugodtan érkezem, mert tudom, hogy jó kezekben leszek, megbízom bennük!

Orvosaink

GYIK

Gyakori kérdések a fogmegtartó kezelésekkel kapcsolatban

Mennyire fájdalmas a fogtömés?

A fogtömés eljárás általában minimális kellemetlenséggel jár. A beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk, amely teljesen elzsibbasztja a kezelt területet.

Így Ön nem érez fájdalmat a tömés közben. Az érzéstelenítő hatása elmúltával enyhe érzékenység előfordulhat, amely néhány nap alatt megszűnik.

Milyen típusú anyagokat használnak fogtöméshez?

Fogtömésekhez többféle anyagot használunk, beleértve az amalgámot, kompozitot és kerámiát.

A kompozit tömés színe megegyezik a természetes fogszínnel, így esztétikailag is ideális választás. Az anyag kiválasztása a fog helyétől, a szuvasodás mértékétől és az Ön egyéni igényeitől függ.

Miért van szükség gyökérkezelésre?

A gyökérkezelésre azért van szükség, mert a fog belsejében található pulpa, amely idegeket, ereket és kötőszövetet tartalmaz, gyulladt vagy fertőzött lehet mély szuvasodás, ismétlődő fogászati beavatkozások vagy sérülések miatt.

Ez az állapot súlyos fájdalmat és kellemetlenséget okozhat, és ha nem kezelik időben, a fertőzés tovább terjedhet, ami a fog elvesztéséhez vagy komolyabb szövődményekhez vezethet.

A gyökérkezelés eltávolítja a fertőzött pulpát, megtisztítja és fertőtleníti a gyökércsatornákat, megakadályozva a fertőzés terjedését, és lehetővé teszi a fog helyreállítását töméssel vagy koronával, ezáltal megőrizve annak funkcióját és esztétikáját.

Mi a barázdazárás célja?

A barázdazárás célja, hogy megakadályozza a fogak rágófelszínén található mély barázdákban és repedésekben a fogszuvasodás kialakulását.

Ezek a mélyedések különösen a hátsó fogaknál gyakoriak, és nehezen tisztíthatók, még alapos fogmosás esetén is, ami ideális környezetet teremt a baktériumok megtelepedéséhez és a szuvasodás kialakulásához.

A barázdazárás során egy speciális, folyékony tömőanyagot viszünk fel ezekre a barázdákra, amely megszilárdulva védőréteget képez, így megelőzve a szuvasodás kialakulását.

Ez az eljárás különösen hasznos gyermekek és serdülők esetében, akiknek a maradó fogaik még frissen törtek elő, de felnőttek számára is előnyös lehet, ha mély barázdákkal rendelkező fogaik vannak.

A barázdazárás gyors, fájdalommentes és hosszú távú védelmet nyújt a fogak számára, hozzájárulva a száj egészségének megőrzéséhez.

Hogyan zajlik egy ínykezelés?

Egy ínykezelés során a fogorvos alaposan megtisztítja a fogak és az íny közötti területeket, eltávolítva a fogkövet és a lepedéket, amelyek az ínygyulladás fő okozói.

A kezelés általában egy alapos fogkőleszedéssel és gyökérsimítással kezdődik, mely során a fogak felszínéről és a gyökerek környékéről eltávolítják a baktériumokat és a felhalmozódott lerakódásokat. Szükség esetén a fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmazhat a páciens kényelme érdekében.

Ezt követően a fogorvos tanácsokat adhat az otthoni szájápolásról, hogy a kezelés hosszú távú eredményeit fenntartsák.

Rendszeres ellenőrzésekkel és megfelelő szájhigiéniával megelőzhetők a további ínyproblémák.

Tudjon meg többet!

Fedezze fel, mi állhat problémája hátterében, és hogyan találhat rá a legjobb megoldásra!

Hasznos Cikkeink

10+1 Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók

Tartalom jegyzék Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók De vajon mi is az a fogászati CT röntgenfelvétel, és miért...