Fogínykezelés

Az egészséges fogíny nem vérzik és nem gyulladt. Ne várja meg a fogínysorvadás tüneteit! Különféle fogínykezelésekkel várjuk. Ne aggódjon Van megoldás!

Teljeskörű Fogínykezelés

A fogínysorvadás kezelés

A fogínysorvadás genetikai hátterű, de a baktériumok okozta gyulladás okozza. A korai fogvesztés és a csontpusztulás megelőzéséhez válassza a Megoldent Fogászat fogínykezelési protokollját!

Mozgó fogak kezelése

A mozgó vagy elvándorló fogak mögött gyakran fogínysorvadás áll, ami a fogágy fokozatos pusztulását jelenti. Ez a krónikus folyamat végső stádiuma lehet, de ne essen kétségbe, mert még mindig van segítség! 

Profi diagnosztikai háttér

A megfelelő terápiás protokoll kiválasztásához a hagyományos vizsgálati lehetőségeken túl 3D CBCT röntgen is rendelkezésünkre áll. Ez a fejlett képalkotó technológia részletes és pontos felvételeket biztosít.

Jelentkezzen állapotfelmérésre!

Ossza meg fogazatával kapcsolatos elképzeléseit munkatársainkkal, akik a víziójához a legmegfelelőbb fogorvost ajánlják csapatunkból az állapotfelméréshez. Ezt követően a szakterületen a legképzettebb fogorvosunk végzi el a szükséges kezelést.

Rendelőnk

8900 Zalaegerszeg Csendes utca 34

Nyitvatartás

H - P: 9:00 - 16:00
Szo - V: Zárva

Rólunk mondták

Zalaegerszeg facebook

Nagyon jó szakemberek, kellemes légkör! Csak ajánlani tudom! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Még az nap tudtak fogadni, ami számomra nagyon fontos volt. Kedvesek az asszisztensek, a fogorovos precízen oda figyel a páciensére. Ajánlom mindenkinek! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Nagyon profi csapat!Mindenkinek ajánlom!

Zalaegerszeg facebook

A legkedvesebb és legprofibb szakemberek, akikkel eddig találkoztam! 🥰 Általában fogorvoshoz nem szívesen megy az ember, de hozzájuk mindig nyugodtan érkezem, mert tudom, hogy jó kezekben leszek, megbízom bennük!

Orvosaink

GYIK

Gyakori kérdések a fogínykezeléssel kapcsolatban

Hogyan jelentkezhetek fogínykezelésre?

A fogínykezelések általában több lépésben zajlanak. Az első alkalommal alapos állapotfelmérés történik, amely során meghatározzuk a szükséges lépéseket.

Ezt követően egy következő időpontban kezdődik meg a kezelés. 

Kérjen időpontot most, hívjon minket bátran a +36 20 234 3234 telefonszámon. További információért írjon nekünk a megoldent@gmail.com címre.

A fogínyvérzés fogínysorvadást jelent?

A fogínyvérzés nem feltétlenül jelent fogínysorvadást, de mindenképpen figyelmet igényel.

A fogínyvérzés gyakran a fogínygyulladás korai jele, amely kezeletlenül idővel fogínysorvadáshoz vezethet. Azonban sok esetben, különösen fiatalabb pácienseknél, a fogínyvérzés banális okokra vezethető vissza, mint például nem alapos fogmosás vagy beszorult ételdarabok.

Érdemes szakmai tanácsot kérni a pontos diagnózis és megfelelő kezelés érdekében.

Miért kell fogkő leszedéssel kezdeni a fogínykezelést?

A fogkő eltávolítása az első lépés a fogínykezelés során, mert a fogkő és a lepedék felhalmozódása okozza a legtöbb ínybetegséget.

A fogkő a fogak és az íny közötti résekben alakul ki, és ha nem távolítják el időben, gyulladást és fertőzést okozhat.

Eltávolítása lehetővé teszi az íny számára, hogy visszahúzódjon és meggyógyuljon, csökkenti a baktériumok számát és megakadályozza a további fogágybetegségek kialakulását.

Emellett a tiszta fogfelszín lehetővé teszi a hatékonyabb és célzottabb kezeléseket, javítva ezzel az általános szájhigiénét és a fogak egészségét.

Milyen jelei vannak az ínybetegségnek?

Az ínybetegség korai jelei közé tartozik az ínyvérzés fogmosás vagy fogselymezés során, a vörös vagy duzzadt íny, valamint a tartós rossz lehelet.

Előrehaladottabb stádiumban a fogíny elhúzódhat a fogaktól, fogágytasakok alakulhatnak ki, és a fogak meglazulhatnak vagy elmozdulhatnak.

Fontos, hogy ezeket a jeleket ne hagyjuk figyelmen kívül, és mielőbb keressük fel fogorvosunkat, hogy megelőzhessük a súlyosabb problémákat és megőrizzük fogaink egészségét.

Hogyan zajlik egy ínykezelés?

Egy ínykezelés során a fogorvos alaposan megtisztítja a fogak és az íny közötti területeket, eltávolítva a fogkövet és a lepedéket, amelyek az ínygyulladás fő okozói.

A kezelés általában egy alapos fogkőleszedéssel és gyökérsimítással kezdődik, mely során a fogak felszínéről és a gyökerek környékéről eltávolítják a baktériumokat és a felhalmozódott lerakódásokat. Szükség esetén a fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmazhat a páciens kényelme érdekében.

Ezt követően a fogorvos tanácsokat adhat az otthoni szájápolásról, hogy a kezelés hosszú távú eredményeit fenntartsák.

Rendszeres ellenőrzésekkel és megfelelő szájhigiéniával megelőzhetők a további ínyproblémák.

Tudjon meg többet!

Fedezze fel, mi állhat problémája hátterében, és hogyan találhat rá a legjobb megoldásra!

Hasznos Cikkeink

10+1 Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók

Tartalom jegyzék Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók De vajon mi is az a fogászati CT röntgenfelvétel, és miért...