Prémium Fogkő eltávolítás

Professzionális fogkőeltávolítás alapos polírozással, ínybetegségek kezelésére és megelőzésére

Prémium Fogkőeltávolítás

Fájdalommentes

Fogkőeltávolításunk kíméletes ultrahangos technológiával történik.  A Prémium fogkőleszedés fájdalommentesebb, mivel a homokfúvás kíméletesebb az érzékeny fogfelszínekkel, csökkentve az esetleges kellemetlenségeket.

Miért ajánlott a fogkőeltávolítás?

A fogkő eltávolítása alapvető a fogínysorvadás megelőzésében és kezelésében. Hatékonyan megszünteti a fogínyvérzést és a kellemetlen leheletet is. Érdemes évente legalább egyszer elvégeztetni!

Fogkőeltávolítás

 

A Prémium csomagban + homokfúvást alkalmazunk, amely alaposabban tisztítja a fogfelszínt és eltávolítja a makacs elszíneződéseket, így fogai ragyogóbbak és simábbak lesznek.

Az eredmény: ragyogó, tiszta fehér fogak!

Jelentkezzen állapotfelmérésre!

Ossza meg fogazatával kapcsolatos elképzeléseit munkatársainkkal, akik a víziójához a legmegfelelőbb fogorvost ajánlják csapatunkból az állapotfelméréshez. Ezt követően a szakterületen a legképzettebb fogorvosunk végzi el a szükséges kezelést.

Rendelőnk

8900 Zalaegerszeg Csendes utca 34

Nyitvatartás

H - P: 9:00 - 16:00
Szo - V: Zárva

Rólunk mondták

Zalaegerszeg facebook

Nagyon jó szakemberek, kellemes légkör! Csak ajánlani tudom! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Még az nap tudtak fogadni, ami számomra nagyon fontos volt. Kedvesek az asszisztensek, a fogorovos precízen oda figyel a páciensére. Ajánlom mindenkinek! 🙂

Zalaegerszeg facebook

Nagyon profi csapat!Mindenkinek ajánlom!

Zalaegerszeg facebook

A legkedvesebb és legprofibb szakemberek, akikkel eddig találkoztam! 🥰 Általában fogorvoshoz nem szívesen megy az ember, de hozzájuk mindig nyugodtan érkezem, mert tudom, hogy jó kezekben leszek, megbízom bennük!

Orvosaink

GYIK

Gyakori kérdések a dentálhigiéniával kapcsolatban

Hogyan ismerhető fel a fogkő?

A fogkő gyakran sárgás vagy barnás elszíneződést okoz a fogak és az íny találkozásánál.

Érezheti, hogy a fogai felszíne érdesebb vagy egyenetlenebb, különösen a fogíny közelében. Továbbá, ha rendszeresen fogínyvérzést vagy kellemetlen szájszagot tapasztal, ez is utalhat fogkő jelenlétére.

Mindenképpen javasolt rendszeresen felkeresni fogorvosát, aki professzionális eszközökkel és tapasztalatával pontosan fel tudja ismerni és eltávolítani a fogkövet.

Milyen betegséget okoz a fogkő, miért szükséges a fogkőeltávolítás?

A fogkő súlyos ínybetegségekhez, mint például ínygyulladáshoz  és fogágybetegséghez vezethet.

Ezek a betegségek fájdalmat, duzzanatot és vérzést okozhatnak az ínyben, és kezeletlenül akár a fogak elvesztéséhez is vezethetnek.

A fogkőeltávolítás elengedhetetlen, mert megszünteti a káros baktériumok lerakódását, megelőzi az ínybetegségeket és segít megőrizni a fogak és az íny egészségét.

Rendszeres fogkőeltávolítással hosszú távon megőrizheti mosolya egészségét és szépségét.

Milyen esetben forduljunk fogorvoshoz, dentalhigiénikushoz?

Bármikor, amikor bizonytalan vagy a fogínygyulladás komoly jeleit tapasztalja, érdemes felkeresni fogorvosunkat. Ezek a jelek közé tartozhat a fogínyvérzés, ínyduzzanat, kellemetlen lehelet, vagy a mozgatható fogak.

Az ínygyulladás és a fogínyvérzés hátterében gyakran íny alatti fogkő található. Azonban előfordulhat, hogy egy banális probléma, például egy beszorult ételdarab okozza a gyulladást. Ilyen esetekben első lépésként alapos fogtisztítással próbálja meg megszüntetni a problémát. Fogínygyulladás esetén az íny vérzése természetes reakció a fogmosásra, ezért ne ijedjen meg, és ne hagyja abba a tisztítást!

Amennyiben nincs jelentős fogkő lerakódás az íny alatt, a fogínyvérzés általában már másnapra csökkenni fog, és hamarosan teljesen megszűnik.

Gyermekek esetében az édesanyák gyakran aggódnak, ha fekete elszíneződést látnak a kicsik fogain. Ezek az elszíneződések leggyakrabban nem fogkő eredetűek, hanem ételekből, italokból származó pigmentek vagy speciális szájflóra által okozott elszíneződések, amelyek nem károsak. Ilyen esetekben érdemes konzultálni fogorvosunkkal, hogy elkerülhető legyen a felesleges aggodalom.

Mivan ha nem szedjük le a fogkövet?

Ha a fogköveket nem távolítják el rendszeresen, az számos problémához vezethet.

A fogkő felhalmozódása ínygyulladást okozhat, ami az íny duzzanatához, vérzéséhez és fájdalmához vezet. Hosszú távon kezeletlenül hagyva az ínygyulladás súlyosabb betegséggé, például parodontitiszé alakulhat, ami a fogak elvesztéséhez és az állkapocscsont károsodásához is vezethet.

A rendszeres fogkőeltávolítás tehát elengedhetetlen a fogak és az íny egészségének megőrzése érdekében.

Mennyi időnként szükséges a fogkőeltávolítás?

A fogkőeltávolítás optimális gyakorisága egyénenként változhat, de általánosságban ajánlott hat havonta elvégeztetni.

Egyes esetekben, például ha gyorsabban képződik fogkő vagy bizonyos fogászati problémák fennállnak, gyakrabban is szükség lehet rá.

Fogorvosa személyre szabott javaslatot fog adni az Ön fogazatának állapota alapján.

Tudjon meg többet!

Fedezze fel, mi állhat problémája hátterében, és hogyan találhat rá a legjobb megoldásra!

Hasznos Cikkeink

10+1 Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók

Tartalom jegyzék Fogászati CT röntgenfelvétel tudnivalók De vajon mi is az a fogászati CT röntgenfelvétel, és miért...