SZÁJSEBÉSZET-IMPLANTÁTUM

Rendelőnk szájsebészeti ellátást is végez: egyszerűbb és bonyolultabb foghúzások, betört gyökerek műtéti eltávolítása, bölcsességfog eltávolítás, gyökércsúcsrezekció, implantáció, csontpótlás, arcüreg emelés (Sinuslift), vesztibulumplasztika

Bölcsességfog eltávolítás

A rendellenesen elhelyezkedő bölcsességfogak előbb-utóbb panaszossá válnak. Mi utal erre? A bölcsességfog körüli fájdalom, nehezített szájnyitás, nyirokcsomóduzzanat, kellemetlen lehellet.

Ezen bölcsességfogak mielőbbi eltávolítása javasolt, mert gócot jelentenek a szervezetben, károsítják az előtte elhelyezkedő fogakat. Eltávolításuk legtöbbször műtétileg lehetséges. A rendellenes elhelyezkedésű bölcsességfogak jól láthatók a panoráma röntgenen. Ha idegérintettsége kérdéses, eltávolítás előtt CT felvételre van szükség.


Implantáció

Rendelőnkben a fizikális vizsgálat, panorámaröntgen és CBCT alapján a kezelőorvos és a szájsebész közösen készítik el az Ön számára legmegfelelőbb ajánlatot az implantátumok beültetése és az egyéb ehhez kapcsolódó beavatkozások (csontpótlás) kérdésében.

Az implantátum (műgyökér) beültetés felhasználási területei:
- szóló implantátumok 1-1 hiányzó fog pótlása,
- hiányzó régiók hídpótlás megoldásai,
- teljes foghiány esetén rögzített hídpótlás,
- fogatlan állcsontok esetén protézis rögzítés.


Rendelőnk a prémium minőségű Dentium implantátumokat használja. Megbízható, megfizethető implantátum, minden igényt kielégít, tökéletesen alkalmas bármely felhasználási területhez. Gyógyulási ideje 3-4 hónap, csontpótlás esetén minimum 6 hónap. A felépítmények az implantátumokra csavarral vagy cementtel rögzülnek. Sok esetben előfordul, hogy az implantátumok behelyezése csak csontpótlással és/vagy arcüreg emeléssel lehetséges.

Az implantátumokkal rendelkező pácienseinknek fél évente kontroll javasolt,így tudjuk garantálni az implantátumok élettartamát!


A PRF technika (Platelet Rich Fibrin) rendelőnkben elérhető

A PRF technika a gyors sebgyógyulás elősegítésének egyik leghatásosabb módja, amely a vérben levő saját fehérvérsejtek, növekedési faktorok, citokinek felhasználásával fejti ki hatását. Az eljárás során a pácienstől vért veszünk és alacsony sebességgel kicentrifugáljuk azt. A természetes véralvadási folyamat eredménye egy fehérvérsejtekben és növekedési faktorokban gazdag fibrin alvadék, amelynek extracelluláris mátrix szerepe van. Az extracelluláris mátrix elősegíti az új vérerek, az új érhálózat kialakulását, nedvesen tartja a sebet és folyamatosan, de lassan engedi ki magából a gyógyuláshoz szükséges növekedési faktorokat, citokineket stb.


A kutatások során Dr. Choukroun és csapata kifejlesztette az A-PRF (Advanced PRF) és I-PRF (Injectable PRF) protokollt is. Az A-PRF-ből egy „lepedő” szerű membránt (gél állagú védőmembránt) tudunk készíteni, amivel „betakarjuk” a sebet, ez egy sűrűbb, kocsonyásabb fibrinrög. Az I-PRF egy hígabb, folyékony fibrin, amit fel lehet szívni a fecskendőbe és úgy tudjuk „locsolni” a sebészi területet vagy a csontot. Az I-PRF-ben nagyszámban mesenchymalis őssejtek vannak jelen.


A két protokollt kombinálni is lehet, amennyiben egy nagyobb adag vért veszünk le (ha nagyobb csontpótló műtétre készülünk pl. Sinus Lift), az A-PRF-et membránként, sebvédő hálóként használjuk, és az I-PRF-et pedig összekeverjük a csontpótló anyagunkkal. A fibrinrögképződés és a csontpótló anyag összekeverése egy ragacsos állagú csontot fog eredményezni (sticky bone), ami nagyon könnyen kezelhető, adagolható, a csontpótolni kívánt területre „ragasztható”, megkönnyítve a sebész munkáját.

A PRF felhasználásának előnyei:
- fájdalomcsillapító hatás, már az első nap után szinte nincs is fájdalom,
- a beavatkozás utáni antibiotikum adása nem szükséges, mivel a fehérvérsejtekben gazdag fibrinrög csökkenti a fertőzés veszélyét,
- a fibrinrög a sebet nedvesen tarja és elősegíti a vérerek kialakulását (angiogenesis), mely a jó sebgyógyuláshoz és a csontosodáshoz nagyon fontos,
- vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható az eljárás, de pár perccel lassabban alakul ki a fibrinrög.

A PRF technika javallatai:
- szájsebészeti beavatkozások esetén: foghúzás, fogbeültetés (implantálás), sinus lift, csontpótlás, rezekció stb.
- parodontológiai kezelések esetén: tasaktisztítás, nyitott vagy zárt kürett, kötőszöveti graftok kivétele, ínyműtétek, tunnel technika stb.