dentálhigiénia

Dentalhigiéniai kezelések az esztétikus és egészséges mosolyért: fogkőeltávolítás, fogfehérítés.

Professzionális fogkőleszedés

A lerakódott fogkő negatívan befolyásolja a fogak szépségét, kellemetlen lehelletet okoz, gyulladást, fogágybetegséget, később fogvesztést eredményez.

A fogkő eltávolítása ultrahangos depurátorral történik, mely során az íny fölött és alatt lerakódott fogköveket távolítjuk el. A fogkőeltávolítás nem fájdalmas, de érzékenység a fogágy állapotától függően előfordulhat. Kérésre érzéstelenítésre is van lehetőség.

Ezt követően egy speciális kefe és paszta segítségével felpolírozzuk a fogfelszíneket megakadályozva a további fogkőlerakódást.


AIR-FLOW POLIROZÁS (homokfúvás)

Szükség esetén a fogak felszínét és a nehezen hozzáférhető felületeket egy nagynyomású por-víz-levegő keverékkel felpolírozzuk, mellyel makacs elszíneződéseket és szennyeződéseket tudunk eltávolítani. Az eredmény: ragyogó, tiszta fehér fogak!

A dentálhigiéniai kezeléseink során személyre szabott szájhigiénés tanácsadást is biztosítunk, felhívjuk figyelmét a nehezen tisztítható felületekre, megtanítjuk a helyes fogmosási technikára és a fogselyem használatára.


Rendelői fogfehérítés

A fogfehérítést minden esetben egy konzultáció, egy fogkőeltávolítás és polírozás előzi meg, hiszen csak tiszta fogazatot lehet fehéríteni. Gyors, intenzív és látványos a fogfehéredés!

A kezelést egy ülésben végezzük melynek időtartama 1.5 óra. Az ínymaszk felhelyezése után a fehérítő anyagot háromszor visszük fel a fogak felszínére és 3x15 percig világítjuk egy speciális UV lámpával, végül zárjuk egy 5 perces fluoridkezeléssel.

Egy kis kémia: a fogak külső felületére applikált gélt a lámpával megvilágítva a zselében lévő hatóanyag (hidrogén-peroxid) aktiválódik és a felszabaduló aktiv oxigén egyenletesen eltávolítja a fog keményszöveteiből az elszíneződéseket.

A fogfehérítés teljesen biztonságos, mellékhatásként fokozott fogérzékenység léphet fel, mely néhány órán belül megszűnik.


Fogfehérítést kizáró tényezők:
- szuvas, gyulladt beteg fogak
- ínygyulladás, vagy szájüreget érintő megbetegedés
- nem pontosan záródó tömések, zománchibák
- terhesség, szoptatás
- 18 éves kor alatt nem ajánlott.